Stop defrișării Oradiei! Ecologiștii ies la protest după ce cațiva copaci din centrul orașului au fost tăiați. Foto

Orlando Balaș, ecologistul orădean care s-a împotrivit vehement în ultimii ani tăieri de copaci din Oradea, organizează marți după amiază un protest împotriva defrișării orașului. Acțiunea a fost inițiată ad-hoc după ce în cursul dimineții a avut loc o acțiune de tăiere a copacilor de pe malul drept al Cisului Repede, vizavi de parcarea aflată în construcție pe strada Independenței.

Protestăm împotriva defrișărilor din orașul Oradea. Cerem Primăriei Oradea să stopeze defrișarea orașului. În ultimii 12 ani s-au tăiat peste 20.000 de arbori, unii bolnavi, dar și foarte mulți sănătoși. Amploarea defrișărilor din orașul nostru este intolerabilă. În nici un oraș civilizat nu se taie atîția arbori. Vrem un oraș verde, nu un oraș sufocat de noxe și de praf de la sute de șantiere care nu se mai termină, arată Balaș în descrierea evenimentului de pe Facebook prin care locuitorii orașului sunt invitatți la protest.

Potrivit organizatorului, mitingul a fost notificat Jandarmeriei Bihor, care va asigura buna lui desfășurare.

Ne întîlnim pe Podul Sf. Ladislau / Piața Ferdinand din centrul Oradiei. Vom protesta tăcut împotriva distrugerii spațiului verde, fără să împiedicăm circulația pe pod, a precizat Orlando Balaș

https://www.facebook.com/events/129219968479766/

Alte știri