Tâlhărie ca-n filme pe Calea Clujului din Oradea/ Surprins la furat, un tânăr din Ineu a târât un martor cu autoutilitara în care transporta bunurile sustrase

Sâmbătă, 22 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 25 de ani, din comuna Ineu, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.20, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale de pe Calea Clujului din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras două butoie din plastic și metal, două roți de stivuitor, două armături auto și 200 de litri de motorină, bunuri pe care le-ar fi încărcat într-o autoutilitară.

În momentul în care ar fi încercat să plece de la fața locului, la volanul autoutilitarei în care erau încărcate bunurile tocmai sustrase, fiind surprins de către administratorul societății și de un martor, pentru a-și asigura scăparea, l-ar fi târât cu autoutilitara, pe o distanță de aproximativ 3 metri, pe martorul care a încercat să îl oprească să părăsească locul faptei, iar apoi și-ar fi continuat deplasarea.

Cel în cauză a fost identificat și prins de polițiștii orădeni la scurt timp de la comiterea faptei, în proximitate. Prejudiciul cauzat astfel, de aproximativ 10.000 de lei, a fost recuperat integral de polițiștii orădeni.

Tot sâmbătă, 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului l-au prezentat pe tânărul de 25 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Distribuie informația
Alte știri