Tinerii din România se pot înscrie până in data de 16 octombrie, în programul DiscoverEU

Foto: arhiva

Comisia Europeană a lansat runda de înscrieri de toamnă DiscoverEU, în cadrul căreia 35.500 de tinerii vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa. Înscrierile se vor încheia pe 16 octombrie 2024, la ora 13:00 (ora României).

Pentru a câștiga un permis de călătorie, tinerii români se pot înscrie pe Portalul European pentru Tineret.

Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 ianuarie (inclusiv) și 31 decembrie 2006 (inclusiv)
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  • să fii cetățean sau rezident într-una din următoarele țări: unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. 

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin. 

Tinerii vor putea merge în călătorie singuri sau pot forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere. De asemenea, tinerii pot accesa grupul de Facebook DiscoverEU pentru a călători cu alţi participanţi.

Participanții se pot inspira, de asemenea, din ruta culturală DiscoverEU, o inițiativă a Anului european al tineretului 2022, care conectează diverse destinații culturale, cu accent pe arhitectură, muzică, artă plastică, teatru, modă și design. Aceștia pot vizita capitalele europene ale culturii, siturile de pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locațiile care poartă Marca Access City Award, orașe care își concentrează eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru persoanele cu handicap, potrivit reprezentanţilor Comisiei Europene.

Distribuie informația
Alte știri