Trei senatori bihoreni au votat legea care permite activitati economice in ariile naturale protejate

Centrul Regional pentru Supraveghere Ecologică – Bihor a reactionat, marti, dupa ce Senatul României a votat – luni, 23 octombrie 2017 – un proiect de lege care permite desfăşurarea de activităţi economice invazive în ariile naturale protejate.

„Odată adoptată, iniţiativa legislativă va înlesni scoaterea de sub prevederile regimului legal de protecţie a unor suprafeţe pentru care, la data de 29 iunie 2007, existau licenţe de concesiune a activităţii miniere. Astfel, în mijlocul unei arii protejate, vor putea fi înfiinţate, de exemplu, cariere de piatră, fapt care, în mod evident, va afecta grav echilibrul natural al acelei zone”, se arata intr-un comunicat transmis de Florin Budea – preşedintele C.R.S.E. Bihor.

Senatorii bihoreni care au votat acest proiect de lege, initiat de ALDE sunt: social democratul Florian Bodog si doi reprezentanti UDMR, Cseke Attila respectiv Derzsi Akos.

Trebuie reţinut faptul că iniţiativa avizată de Senat nu are un punct de vedere din partea Guvernului, nu există o estimare a impactului pe care aplicarea ei îl va avea asupra mediului, încalcă norme şi directive europene, intră în contradicţie cu principii de drept internaţional al mediului şi creează riscul unei proceduri de infringement împotriva României.

Camera Deputaţilor este forul abilitat să dea votul final cu privire la acest proiect de lege.

Distribuie informația
Alte știri