Calea de acces spre Peștera Scărișoara a fost modernizată de autorităţile locale, din dorinţa de a atrage mai mulţi turişti. Şi, după un an şi jumătate de lucrări, oaspeţii se pot bucura de scări noi şi puncte de belvedere. Turiştii care ajung în adâncul pământului trebuie să fie pregătiţi cu haine de iarnă.
Ghețarul de la Scărișoara este prima peșteră din România declarată monument al naturii, în 1938. Peștera din Apuseni se află la o altitudine de 1165 m, și are o lungime de peste 700 m și o diferența de nivel de 105 m, iar vizitarea ei se face doar cu ghid.

Gheţarul de la Scărişoara adăposteşte un depozit de gheaţă fosil format în urmă cu peste trei milenii şi jumătate. Blocul de gheaţă are grosimi între 11 şi 36 de metri, potrivit unor sondaje efectuate cu ajutorul unui radar pentru a se vedea care este structura gheţii în profunzime.
Pentru Peştera Scărișoara sunt anunţate noi lucrări – vor fi refăcute platforma blocului de gheaţă şi sistemul de iluminat. Preţul unui bilet de intrare este 13 lei pentru adulţi şi 10 – pentru copii. obiectivul poate fi vizitat zilnic în intervalul orar 10.00 – 18.00