Ucrainenii mai pot călători gratuit cu CFR-ul doar prin țară. Biletele internaționale le-au fost tăiate

Foto: clubferoviar.ro

Biletele Help Ukraine, destinate refugiaților din țara vecină, nu se vor mai elibera începând de luni, 31 octombrie, în trafic internațional.

„Urmare a comunicărilor primite de la companiile feroviare: maghiară – MAV START și austriacă – OBB de a nu mai accepta legitimația gratuită internațională Help Ukraine, începând cu data de 1 noiembrie 2022 CFR Călători va înceta vânzarea biletelor Help Ukraine pentru călătoria în trafic internațional. Menționăm că pe teritoriul României persoanele refugiate din Ucraina vor călători în continuare gratuit cu CFR Călători. Biletul va fi emis numai pentru călătorii cu cetățenie ucraineană sau altă cetăţenie, dar cu reședința în Ucraina”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Societății Naționale de Transport feroviar de Călători CFR Călători SA.

Potrivit unui act normativ adoptat de Guvern în luna martie, cetățenii care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România beneficiază de gratuitate la toate călătoriile efectuate cu operatorii de transport feroviar, la trenuri de rang Regio și Interregio, clasa a doua – loc pe scaun, pe baza actelor de identitate care atestă intrarea pe teritoriul României. Biletul de călătorie gratuită are mențiunea suplimentară „HELP UKRAINE”.

Distribuie informația
Alte știri