Un mare sportiv si antrenor bihorean a trecut la cele vesnice. Avea doar 66 de ani

Alexandru Gergely a trecut la cele vesnice duminica, 25 martie. A fost dedicat trup și suflet fotbalului, iar de-a lungul anilor a pregătit sute de copii care au ajus să evolueze la toate nivelurile din fotbalul romanesc și nu numai.

Nascut in ziua de 16 septembrie 1951, Alexandru Gergely a fost mai intai un exceptional international de juniori, sub conducerea antrenorilor Gheorghe Ola si Cornel Dragusin, apoi titular de baza la Steagu Rosu Brasov, unde i-a avut drept profesori pe Nicolae Proca sau Valentin Stanescu. Dupa sase ani in tricoul „galben-negru”, a trecut la FC Bihor, unde a fost titular alti sase ani sub conducerea lui Robert Cosmoc sau Gheorghe Staicu.

Dupa abandonarea activitatii de jucator, Alexandru Gergely a lucrat ca antrenor la Centrul de Copii si Juniori al clubului bihorean, dar si la Liberty Salonta. Printre jucatorii pe care i-a lansat se numara Claudiu Keseru, Cristian Cigan, Sebastian Achim sau Sergiu Homei.

Problemele de sanatare ale marelui antrenor bihorean au inceput la finele lui 2010. Atunci Alexandru Gergely si-a pierdut două degete de la piciorul drept. 3 luni mai tarziu i-a fost amputat piciorul drept de sub genunchi.

Foto: bihon.ro

Distribuie informația
Alte știri