Un milion de stele pentru copiii defavorizați din programele afterschool Caritas

Asociațiile Caritas Eparhial și Caritas Catolica organizează tradiționalul evenimentanual de solidaritate, Un milion de stele. Acesta va avea loc joi, 16 noiembrie, de la ora 18:30 în fața Catedralei Romano-Catolice din Oradea (str. Șirul Canonicilor, nr. 2).

În cadrul evenimentului, ne exprimăm compasiunea pentru copiii nevoiași și excluși social care participă la programele educaționale de după-amiază ale celor două organizații caritabile printr-o rugăciune comună și aprinderea simbolică a unei lumânări. Vă așteptăm cu drag pe platoul din fața Catedralei Romano-Catolice din Oradea, indiferent de confesiune sau etnie, spun organizatorii.

Discursurile de bun venit vor fi rostite de episcopul diecezan greco-catolic PS. Virgil Bercea și episcopul romano-catolic PS. László Böcskei. Lumânările vor fi aprinse începând cu ora 18:45 și binecuvântate de reprezentanții celor două biserici. Evenimentul va fi însoțit de un spectacol muzical de tineret. Corul de copii Sf. Cecilia al Catedralei Romano-Catolice va evolua, la fel ca și tânăra solistă Lorelei Paltin, care va fi prezentată în curând publicului larg într-un talent show al Televiziunii Române. Cântăreața de doar 10 ani va interpreta piesele A million stars, An Angel și Copilărie, nu pleca!.

Lorelei Paltin are 10 ani și este elevă în clasa a IV-a la Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea. Lorelei este o fetiță carismatică, cu o inteligență sclipitoare și foarte altruistă. Ea iubeste foarte mult animalele, este pasionată de lectură, desen, călătorii și muzică.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Din septembrie 2019, Lorelei studiază pianul clasic cu Narcisa Midovschi, la Școala de Artă „Francisc Hubic” din cadrul Centrului de Cultură al Județului Bihor. Totodată, a început să studieze canto în octombrie 2021, cu Ovidiu Lazăr la Școala „Enjoy Music” din Oradea.

Lorelei a debutat pe scenă la ediția a XI-a a Festivalului „Vis de Stea” de la Moinești, unde a obținut Trofeul de debut (la categoria 7-9 ani), la 15 iulie 2022. În același an a mai participat la două concursuri de interpretare vocală, la ambele obținând premii (premiul III la Festivalul Internațional Angel Voice Belgrad – 20 septembrie 2022, respectiv premiul II la Concursul Național de Interpretare Vocală Kharisma – 30 septembrie 2022)

La vârsta de 9 ani,  în februarie 2023 , ea și-a lansat primul cântec și videoclip – „Copilărie, nu pleca!” pe muzica și versurile compozitorului orădean Cristi Puia.

Distribuie informația
Alte știri