Un pompier român, câștigătorul ultramaratonului din Norvegia

Foto: facebook/isubotosani

Pompierul Iulian Rotariu a câştigat, sâmbătă, ultramaratonul din Norvegia, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani într-o postare pe Facebook.

„Pentru a șasea oară campion mondial! Iulian Rotariu continuă să uimească o lume întreagă prin faptul că reușește, tot timpul, să-și depășească limitele! În urmă cu puțin timp, organizatorii ultramaratonului Ultra Norway au anunțat că Iulian a trecut primul linia de finish. Având în vedere faptul că durata cursei era de 44 de ore, dar colegul nostru a terminat cei 120 de kilometri în 22 de ore, se pare că acesta se află în fața unui nou record, chiar dacă a fost penalizat cu două ore pentru că nu a avut partener și a alergat singur. De această dată, Iulian a alergat în inima Alpilor Lyngen, la 350 km nord de Cercul Arctic. A traversat cinci râuri, a trecut prin zăpadă, a alergat pe stânci alunecoase și abrupte. Că a fost extrem de dificil o dovedește și faptul că doar cinci concurenți au finalizat acest ultramaraton, ceilalți abandonând.

Odată cu finalizarea cursei din Norvegia, Iulian Rotariu a devenit primul alergător din lume care a câștigat cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge. Clubul Continental Challenge reunește participanți care au finalizat cu succes cele cinci ultramaratoane ale Continental Challenge. La începutul anului 2022, acest club este compus din doar cinci concurenți.Cuvintele sunt prea puține pentru a descrie voința de care ai dat dovadă, Iulian! FELICITĂRI! SUNTEM MÂNDRI DE TINE!”, au scris reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani pe pagina de Facebook.

Alte știri