Un produs pentru copii, retras de la vânzare din magazinele DM

Foto: ANVSVA

Un tip de rondele bio din orez cu zmeură au fost retrase de urgență din magazinele DM din țară, inclusiv Oradea. Conține o substanță periculoasă pentru organism.

„dmdrogerie markt recheamă preventiv articolul «dmBio rondele de orez cu zmeură 8luni+ ECO 35g». Articolul a fost retras de la vânzare. Sunt afectate doar articolele cu data limită de consum.  (MHD) 04.06.2024, lotul NL 157. Aceste informații pot fi găsite cu ușurință pe partea din spate a  ambalajului”, a transmis ANSVSA.

Acestea conțin o substanță periculoasă pentru organism dacă este consumată pe timp îndelungat.

„Motivul  retragerii: nu se poate exclude faptul că articolele  individuale cu data limită de consum  menționată mai sus pot avea un conținut ridicat de aflatoxine. Aceste substanțe pot fi dăunătoare pentru sănătate dacă sunt consumate pentru o perioadă lungă de timp. Aflatoxinele sunt produse metabolice, care provin din diverse ciuperci de mucegai. 
Vă  rugăm să nu consumați  produsul cu data limită de consum menționată mai sus și să  îl  returnați nedeschis sau deja deschis în magazinele dm. Prețul de achiziție va fi, bineînțeles rambursat, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Puteti returna produsul pana in data de 15.09.2023.Calitatea și siguranța produselor noastre reprezintă cea mai mare prioritate a noastră. Regretăm incidentul și ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate.”, a adăugat ANSVSA.

Distribuie informația
Alte știri