Un restaurant din Oradea va gati, joi, doar „à la française” pentru a celebra cel mai mare dineu francez din lume

<a href="https://pixabay.com/users/stux/">stux</a> / Pixabay

România este reprezentată de 26 de restaurante din întreaga ţară la cel mai mare dineu franţuzesc din lume, Goût de France, o manifestare gastronomică ce are loc joi şi la care participă peste 3.500 de restaurante din 150 de ţări. Ambasada Franșei la București a publicat lista acestora, printre ele numărându-se si un cunoscut restaurant din Oradea.

În 21 martie, după ora 18:00, la #MEATicOradea vă așteptăm într-o notă de finesse, cu un meniu unic, creat special pentru a celebra gastronomia franceză, la cel mai mare dineu francez din lume #GoutdeFrance 2019 , a postat pe Facebook, chef Adrian Hădean. Meniul special costa 100 lei:

▪️ Cou Farcie, gât umplut cu mix de carne și hribi de Transilvania
▪️Boeuf bourguignon a la Transylvanie
▪️Boules de fromage aux Creme Pâtissière
▪️Histoire de Transylvanie en 5 fromages (selection de fromage vieux produit en Transilvanie)


Evenimentul Goût de France/Good France înseamnă peste 3.500 de restaurante din 150 de țări din întreaga lume, care sărbătoresc gastronomia franceză, arta culinară, ingredientele de calitate și un stil de viață „à la française”, în aceeași seară: cea din 21 martie ! România va fi foarte bine reprezentată în acest an, întrucât nu mai puțin de 26 de restaurante s-au înscris deja la acest eveniment, adică aproape de trei ori mai multe decât anul trecut.


Regiunea franceză pusă în valoare de această nouă ediție este Provence. Astfel, diferiți bucătari le vor propune oaspeților lor arome „însorite” din această regiune din sudul Franței, prin meniuri formate din patru preparate (aperitiv, felul principal, brânzeturi și desert) însoțite de vinuri franțuzești.

Ediția din acest an va pune, de asemenea, în evidență dezvoltarea durabilă, promovând gastronomia responsabilă și angajamentul maeștrilor bucătari față de protejarea mediului înconjurător, care se reflectă, printre altele, prin reducerea utilizării plasticului.

stux / Pixabay
Distribuie informația
Alte știri