Una dintre cele mai longevive și influente formații pop‑rock din România va concerta în parcul Muzeului Țării Crișurilor

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează evenimentul HOLOGRAF LA MUZEU. Acesta face parte din Conferințele Tipografiei de idei, organizate în cadrul programului estival Tipografia de idei | #hailamuzeu,  ediția a III-a,  și va avea loc vineri, 25 iulie 2025, începând cu ora 20.00, în parcul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A).

Trupa Holograf este una dintre cele mai longevive și influente formații pop‑rock/rock din România. A luat naștere în 1977–1978 în București, inițial formată de Mihai Pocorschi (chitară, voce), Eugen Sonia (bass), Cristian Lesciuc (chitară) și Boris Petroff (tobe). În 1979 s-au alăturat Edi Petroșel (tobe) și Tino Furtună (claviaturi) – ambii prezenți în continuare. Din 1985, solistul Dan Bittman conduce vocal formația.

Trupa combină elemente de rock clasic, pop‑rock și balade introspective. În anii ’90 au trecut către un rock modern.

Au lansat 18 albume de studio din 1983 încoace – primul „Holograf 1” și hituri precum „Banii vorbesc” (vândut în peste 200.000 de exemplare), „Pur și simplu” (peste 250.000 exemplare, certificări de aur și platină), „Taina” etc.

Printre cele mai cunoscute piese se numără: „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori” (interpretată și de Dan Bittman la Eurovision 1994), „Ți-am dat un inel”, „Să nu‑mi iei niciodată dragostea”, „Viața are gust”, „Cât de departe”.

Holograf a primit Premiul de excelență la Media Music Awards (2013), precum și titlurile de best pop-rock artist și best song la Radio Romania Music Awards (2014).

Trupa a susținut concerte ample pe întreg teritoriul național (inclusiv turneul „Sigur” în 2025), cu spectacole pline de energie și efecte vizuale impresionante.

Holograf reprezintă un etalon al rock-ului românesc – o combinație solidă de continuitate, creativitate, performanță înregistrată și un impact de durată asupra publicului.

Intrarea este liberă.

Alte știri