Undă verde pentru extindera ambulatoriului Spitalului Județean din Oradea

Primarul Ilie Bolojan a semnat vineri, 14 iunie 2019, cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest, reprezentată de directorul general, dl. Marcel Boloș, contractul de finanțare pe fonduri europene în vederea extinderii ambulatoriului Spitalului Județean.

În baza acestui contract urmează să se construiască o clădire nouă, lipită de partea din față a spitalului. Din punct de vedere imobiliar, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea are în structura sa şase clădiri distincte: Staţionar I, Staţionar II, Staţionar III, Ambulatoriul integrat al Spitalului cu Serviciul Administrativ, Laboratorul de Medicină nucleară şi Serviciul de Medicină legală.

Proiectul de față are ca obiect extinderea ambulatorului corpului B al Spitalului Clinic Judetean de Urgență Oradea, situat pe str. Gheorghe Doja nr. 65 Oradea, cu un corp anexă – clădire cu regim de înălțime D+P+3E cu destinația de Ambulatoriu, în vederea relocării Ambulatoriului integrat al Spitalului cu Serviciul Administrativ situat în prezent pe str. Republicii nr. 37, Oradea.

În consecință, se va realiza un nou corp de clădire – un corp anexă, a cărui organizare funcțională va arăta astfel: nivelul -1 va deservi zona de recepție; nivelele -1, 0 si +1 vor fi destinate zonei de policlinică- ambulator; nivelul +2 va fi destinat zonei administrative; nivelul +3 va desevi zona ATI. Valoarea totală a investiției este de 45,4 milioane de lei ( cu TVA inclus), iar durata de realizare va fi de 24 luni. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 10,7 milioane de lei, valoarea eligibilă nerambursabilă FEDR este de 7,5 milioane de lei, valoarea eligibilă nerambursabilă buget de stat este de 3 milioane de lei , iar contribuția proprie eligibilă a bugetului local al municipiului Oradea este de 214 mii de lei. Investitia va fi finanţată în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale.

”Urmează ca în cursul lunii iulie, să fie demarată procedura de licitație, astfel ca în toamna acestui an să avem avea un constructor. Ne propunem ca cel târziu în primăvară să demarăm lucrările de extindere a ambulatoriului, care vor dura 2 ani. Ne cerem anticipat scuze pentru deranjul provocat de aceste lucrări, precum și pentru cele care se mai fac în zonă. Vom face tot posibilul pentru a scurta timpul de execuție”, a spus primarul Ilie Bolojan.