Conf. univ. dr. ing. Adrian Vasile Timar, director al Departamentului de Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Universității din Oradea, a participat la webinar-ul internațional „Food and Conscious Consumption” din cadrul alianței EU GREEN. Evenimentul, desfășurat pe 3 decembrie 2024, a reunit 41 de specialiști europeni care au dezbătut soluții pentru alimentația sustenabilă și combaterea risipei alimentare.
În cadrul prezentării sale, dr. Timar a propus soluții inovatoare, precum promovarea alimentelor integrale, introducerea codurilor QR pentru transparență ecologică, sprijinirea furnizorilor locali și educația publicului privind obiceiurile alimentare sănătoase. Universitarul orădean, cu o experiență academică vastă, contribuie activ la eforturile internaționale pentru un viitor alimentar mai responsabil și sustenabil.
Promovarea consumului de alimente integrale, introducerea codurilor QR, pentru evidențierea costurilor ecologice reale și oferirea de informații clare și de încredere despre produse, sprijinirea furnizorilor locali prin indexuri de corecție în achizițiile publice, educația copiilor și părinților pentru evitarea risipei și dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. Prin toate acestea am încercat să aduc în prim-plan aspectele esențiale ale sustenabilității alimentare, oferind soluții concrete pentru reducerea impactului negativ asupra mediului și educarea consumatorilor pentru un viitor mai responsabil”, spune conf. univ. dr. ing. Adrian Timar.