Vaccinarea antigripală începe din a doua parte a lunii octombrie în cabinetele medicilor de familie

Ministerul Sănătății anunță că vaccinarea antigripală va începe din a doua parte a lunii octombrie în cabinetele medicilor de familie, precizând că primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns în teritoriu și sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical, potrivit hotnews.ro.

Ministerul Sănătății anunță, printr-un comunicat de presă transmis luni, că anul acesta a achiziționat 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200.000 mai mult față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide.

În precedentul sezon rece, a fost declarată epidemie de gripă în 30 ianuarie 2019, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. De la începutul sezonului 2018-2019 și până în aprilie au fost înregistrate 196 decese confirmate cu virus gripal.

Foto: reginamaria.ro

Distribuie informația
Alte știri