Vesti bune pentru pensionarii bihoreni care au activat in grupele I si II de munca, precum si in conditii deosebite sau speciale

Pentru persoanele care au muncit în grupele I şi II de muncă, precum şi în condiţii deosebite sau speciale, care trebuiau să beneficieze, începând de la 1 ianuarie 2016, de o majorare a pensiei, prevăzută de Legea 192/2015, aşteptarea ar putea lua sfârşit. Declaratia ii apartine lui Carmen  Polman, dir adj la Casa Judeteana de Pensii Bihor. Ea precizeaza ca in aceste zile se efectueaza testări pentru verificarea preluării şi emiterii de decizii corecte.

În ultimele două săptămâni, toate conducerile caselor judeţene de pensii au efectuat astfel de simulări, pe anumite dosare, pentru a se vedea dacă deciziile ies corecte sau nu. In urma testării, au reieşit erori, si, de aceea, simulările trebuie să continue până când aplicaţia tehnică va funcţiona fără greşeli.

In Bihor figurează un număr de 1.430 de pensionari care ar urma să beneficieze de recalcularea pensiilor prin aplicarea prevederilor Legii 192/2015.

 

Alte știri