VIDEO Au început lucrările pentru fabrica de anvelope NOKIAN de la Oradea, investiție de 650 milioane Euro

Producătorul finlandez de anvelope Nokian, unul dintre cei mai importanți de pe piață a început lucrările pentru fabrica de la Oradea, o investiție estimată la 650 de milioane de Euro, scrie Economedia.ro.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite o creștere viitoare. O unitate de producție de talie mondială în Europa este un pas esențial pentru a obține capacități suplimentare și pentru a crea o platformă de producție echilibrată, pe măsură ce începem să construim noua Nokian Tyres fără Rusia”, a declarat Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres. Noua fabrică va fi amplasată în Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria.

Primele imagini cu șantierul din zona CET II Oradea au fost publicate pe canalul YouTube Marin Marian :

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor. Construcția este programată pentru începutul acestui an, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025, anunțau atunci oficialii investitorului.

Distribuie informația
Alte știri