Vizita Papei în România, pregătită în cele mai mici detalii

Vizita Papei Francisc în România, un eveniment istoric pentru ţara noastră, este pregătită în cel mai mic detaliu. Sute de polițiști, jandarmi și agenți ai serviciilor de securitate vor avea grijă ca Suveranul Pontif să fie în siguranță. Evenimentul este supervizat și de serviciile de securitate ale Vaticanului, ai căror reprezentanți au fost deja de mai multe ori în România.

După fiecare dintre vizitele din ţară, Sfântul Părinte se va întoarce cu avionul papal la Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a stat şi Papa Ioan Paul al II-lea.


Prima oprire a Suveranului Pontif, pe 31 mai, va fi la Palatul Cotroceni. Va urma o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după care Papa va ajunge la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, unde va celebra Sfânta Liturghie. Papa Francisc va ajunge a doua zi la Şumuleu Ciuc, unde va prezida celebrarea Sfintei Liturghii, iar de acolo va pleca spre Iaşi. Punctul culminant al prezenţei Papei în România va fi la Blaj, pe 2 iunie, acolo unde va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri. Cei care vor să asiste la evenimentele unde va fi prezent Papa Francisc se pot înscrie online sau la parohiile de care aparţin, pâna la sfârşitul acestei luni.


„Sa mergem împreună” este motto-ul vizitei Papei Francisc în România, a doua pe care un suveran pontif o face în ţara noastră, după Ioan Paul al II-lea, în 1999.

Distribuie informația
Alte știri