„Zidurile care unesc” vor face din Grivița 53 primul teatru realizat din donații. Alătură-te demersului

Foto: B365.ro

Visul regizoarei și scriitoarei Chris Simion va fi tranformat in realitate. A fost  pusă piatra de temelie a primul teatru ridicat de la zero de comunitate, și întâiul din țara noastră construit în ultimii 80 de ani.

„Si asta pentru că unii construiesc ziduri care ne separă, noi construim ziduri care ne unesc”, spune Chris Simion.

Regizoarea și scriitoarea a vândut casa bunicii sale și cu banii câștigați – 200.000 Euro – a cumpărat terenul din Calea Griviței 53. Primul care a încurajat-o și s-a implicat în proiect a fost soțul ei, Tiberiu Mercurian. Lor li s-au alăturat prieteni, colegi, parteneri, sponsori, oameni care s-au regăsit în acest demers impresionant și și-au dorit să pună o cărămidă sau mai multe la realizarea lui.

În 2021, Grivița 53 a obținut 1,9 milioane Euro din fonduri norvegiene, prin programul RO-CULTURA. Din campaniile pe care le-a desfășurat din 2017 până în prezent, proiectul a adunat 505.210 Euro.

În 6 ani, Grivița 53 a adunat o comunitate de peste 11.000 de ctitori – de la personalități la oameni care au dorit să-și păstreze anonimatul. O cărămidă costă 53 de euro, și oricine poate cumpără. Ea nu ramâne doar simbolul unei construcții, ci devine certitudinea unui spirit.

Teatrul – care va fi gata de deschidere în primăvara anului viitor – va avea două sali, cu 250 de locuri în total, iar foaierul va fi un spațiu expozițional permanent, dedicate artelor plastice.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri