Zonele publice aglomerate de pe raza judeţului Bihor, verificate din nou, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul viruus. Ce amenzi s-au aplicat

Sâmbătă, 11 iulie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în trafic, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul misiunilor au fost angrenați 160 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 107 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 28 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 6 cadre ale Poliției Locale Oradea, 3 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 10 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 57 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor desfășurate sâmbătă, 11 iulie a.c., au fost aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 44.090 de lei.

Astfel, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 10.000 de lei, unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor.

De asemenea, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 24.890 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Echipajele prezente în teren au aplicat alte 12 sancțiuni cu amenzi în valoare de 9.200 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Menţionăm că în cursul acţiunilor punctuale, desfăşurate la localurile publice cu terase, nu au fost constatate abateri privind nerespectarea regulilor de distanţare socială şi a normelor recomandate de specialişti. În acest context, le mulţumim bihorenilor pentru că au înţeles importanţa respectării prevederilor legale şi a măsurilor de protecție sanitară, în prevenirea infectării cu noul virus.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Distribuie informația
Alte știri