Biroul politic teritorial ALDE Bihor a fost dizolvat. Unul nou va fi refăcut până la finalul lunii

Toate filialele județene unde ALDE a obținut rezultate sub pragul electoral au fost dizolvate. La fel s-a intamplat si la Bihor în urma scorului de numai 2,88%, obținut la data de 26 mai. Liderul interimar al filialei, Ciprian Blejan este singurul rămas în funcție.

„Este inadmisibil ca în UAT-uri în care organizațiile ALDE au 4 consilieri locali să se strângă sub 40 de voturi sau în UAT-uri în care organizația are 2 consilieri locali să primim sub 10 voturi iar în UAT-uri în care avem organizații fără reprezentați în Consiliul Local să primim de 10 sau chiar 20 de ori mai mult”, spune Ciprian Blejan. E cazul localităţii Căbești, unde formaţiunea are doi consilieri locali care au adus 9 voturi în comparație cu Balc unde, cu toate că organizaţia nu are consilieri locali, s-au strâns 100 , reprezentând aproape 9% din sufragii, sau localități ca Borod, 79 voturi, Câmpani, 93 , Sântandrei, 60, Sânmartin, 142 voturi.

Preşedintele interimar ALDE Bihor a dat şi exemple de UAT-uri în care a existat implicare din partea formaţiunilor locale. „E vorba de comuna Buntești, în care avem 2 consilieri locali și în care s-au strâns 390 de voturi și Țețchea, cu 2 consilieri locali și 183 de voturi, Pietroasa, cu 3 consilieri locali unde am avut 142 de voturi sau Lunca, cu 224 de voturi. Deci, dacă s-ar fi vrut iar efortul ar fi fost bine dozat, se puteau obține rezultate bune”, a declarat liderul interimar ALDE Bihor.

Ciprian Blejan spune că noul Birou județean, format din 22 de membri, va fi refăcut până la finalul lunii în baza unor criterii de performanță și de implicare în campania electorală și nu numai. Una dintre condiţiile impuse este „asumarea candidaturilor pentru alegerile locale” din vara anului viitor.