Fii prietenul copiilor din centrele de plasament! 35 de copii din Bihor îşi aşteaptă voluntarii

Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi învețe și să îi încurajeze permanent. Ei nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a acoperi nevoile copiilor. Programul educațional Ajungem MARI caută, pentru 2.200 de copii din București și 24 de județe, voluntari care să dedice micuților 3 ore pe săptămână în următorul an școlar.

În judeţul Bihor este nevoie de 20 de prieteni-voluntari pentru 35 de copii instituţionalizaţi. Acestia vor dedica, timp de opt luni, trei ore pe săptămână pentru pregătire școlară sau ateliere creative. Voluntarii nu au nevoie de experiență în lucrul cu copiii. Ei vor participa iniţial la un curs de opt ore despre metode de lucru cu copiii cu traumă. Condițiile sunt dorința de implicare, seriozitatea și vârsta de peste 16 ani.

Vârsta minimă pentru voluntariat este de 16 ani. Termenul limită pentru înscriere este 20 august. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar, acolo unde se găsesc și toate detaliile despre program.
Foto: ziare.com