Ilie Bolojan insista pentru parteneriatul cu administratia judeteana pentru subventionarea viitoarelor curse aeriene de la Oradea

Un aeroport fara un istoric in spate, cum e cel din Oradea, are nevoie de sustinere financiara pentru noi curse. Si asta deoarece niciun operator privat nu e dispus sa opereze in piedere. E declaratia edilului Ilie Bolojan. El spune ca la acest moment Aeroportul Oradea e deservit de un singur operator care zboara doar spre Bucuresti, iar bilete s-au dublat ca pret.

De aceea, primarul Bolojan insista pentru parteneriatul cu Consiliul Judetean. Si asta in vederea atragerii de noi operatori, atat spre Capitala, cat si spre destinații externe(cu operator low cost). In caz contrar cei care au de pierdut sunt bihorenii, fie ca locuiesc in Oradea, fie in alte locuri din judet, mai spune edilul municipiului.

Ilie Bolojan a identificat doua solutii pentru iesirea din actualul impas si pentru a contribui financiar. E vorba de transformea Regiei Autonome Aeroportul Oradea in societate comerciala, dupa modelul OTL, in care Consiliul Local sa devina actionar, sau de reprezentarea municipalitatii in Consiliul de Administratie al regiei. Si asta deoarece„in condiții de competiție dura, trebuie sa pui oameni experimentati si reprezentanti ai unor grupuri care ar avea de pierdut daca lucrurile nu merg cum trebuie”,mai spune Bolojan.