Șapte câini au fost salvați joi, de pompierii bihoreni 

În dimineața zilei de joi, 09 mai, în jurul orei 03.40, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au intervenit, cu două autospeciale de  lucru cu apă și spumă și o autospecială tip ABROLL, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în localitatea Păușa, comuna Nojorid, la un adăpost de animale aparținând unei organizații non-profit, care oferă îngrijire veterinară, adăpost și hrană animalelor fără stăpân.

În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelant, flăcările se manifestau violent la o magazie, existând pericolul extinderii acestora la țarcurile și cuștile câinilor, amplasate în apropiere și la o rulotă în care se aflau opt butelii cu gaz.  Echipajele de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului și salvarea celor șase câini închiși în țarcuri aflate lângă construcția incendiată, împiedicând totodată, propagarea flăcărilor la rulota din proximitate.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un conductor electric defect. În urma incendiului, au ars acoperișul magaziei, pe o suprafață de circa 60 metri pătrați, patru ferestre, două uși și două dintre cele cinci congelatoare aflate în interiorul magaziei.

 În jurul orei 07.20, pompierii militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea au intervenit pe strada Episcop Ion Alexi din municipiu, unde au acționat pentru salvarea unui câine rămas blocat într-un șanț de fundație, între barele metalice montate pentru turnarea betonului. Patrupedul, slăbit, dar teafăr, a fost predat persoanei care sunase la 112 și care a rămas la fața locului până la finalizarea misiunii de salvare.

Distribuie informația
Alte știri