Mircea Cantor pregătește o paradă de costume și măști populare în centrul Parisului

“Vînătorul de imagini” este titlul unei expoziţii realizată de artistul Mircea Cantor într-un prestigios muzeu din Paris, Muzeul vînătorii şi al naturii. Organizată în cadrul sezonului cultural Franţa – România, expoziţia propune atît lucrări realizate de plasticianul născut la Oradea (30 de desene, două creaţii video) cît şi măşti şi alte obiecte de mare valoare aduse de la Muzeul Țăranului Român din Bucureşti.

Artistul Mircea Cantor, căruia i s-a dat mînă liberă pentru organizarea acestui eveniment, spune că unul dintre obiective demersului sau e acela de a-i face şi pe oamenii politici de la noi să înţeleagă faptul că România dispune de un tezaur, cel al creaţiei populare, care nu este îndeajuns protejat şi pus în valoare.

Născut în 1977 în Oradea, Mircea Cantor “Locuiește și lucrează pe pământ” – între Paris și Cluj-Napoca. Artistul oradean reprezintă o figură principală în noua geografie a artei contemporane, care se străduiește să ofere o lumină asupra defectelor oamenilor prin prisma societății noastre contemporane. El critică modul în care arată lumea, politica, fenomenul globalizării și istoria dar rămâne concentrat pe aspirațiile umane, respectând detaliile intime ale comportamentelor noastre și ale greșelilor noastre.

Foto: antena3.ro