Olandezii de la Utrecht, alături de Mihai Neşu, Omul cu suflet mare

Cariera și destinul lui Mihăiță Neșu au fost lovite brutal pe data de 10 mai 2011, după un teribil accident la un banal antrenament al lui Utrecht, când a rămas paralizat după o ciocnire nefericită cu Alje Schut. ”Pentru mine, un miracol este și viața mea de acum. Nu caut alte lucruri, decât să fiu aproape de cuvântul lui Dumnezeu și să pot ajuta oamenii”, a mărturisit Neșu pentru Libertatea.

Orădeanul este foarte implicat cu fundația ce-i poartă numele și care ajută numeroși oameni, de toate vârstele, să se recupereze după accidente. În aceste zile, pentru a doua oară în ”cei 8 ani din noua viață”, fostul fundaș stânga și internațional român a plecat la Utrecht. Acolo unde a îmbrăcat tricoul olandezilor, acolo unde i s-a schimbat definitiv viața.

La invitația clubului batav, care l-a sărbătorit, practic, alături de suporteri, în primăvara anului trecut va fi miercuri invitat special la meciul lui Utrecht cu Heerenveen, iar o parte din încasări vor merge spre fundația românului.”Sunt emoționat. Utrecht va rămâne mereu în sufletul meu. Iar oamenii mă primesc cu căldură aici. Va fi extraordinar să fiu prezent la meciul de miercuri”, a mai spus Neșu.