Pasi importanti pentru finalizarea Autostrazii Transilvania! Comunicat

CNAIR SA a terminat procesul de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurii de proiectare si executie pentru finalizarea Autostrazii Transilvania, sectiunea Suplacu de Barcau – Bors, mai exact a Loturilor 1 si 2, in lugime totala de 54.9 km.

Lotul 1 – Subsectiunea: Suplacu de Barcau – Chiribis:
castigatorul contractului este Asocierea CONSTRUCTII SA (ROMANIA) – HIDROELEKTRA MEHANIZACIJA D.D. CROATIA (fosta NISKOGRADNJA D.D ); valoare: 361.901.913,71 Lei fara TVA, echivalentul a 75,7 milioane Euro fara TVA; reprezinta proiectarea si executia tronsonului de autostrada mai sus mentionat, in lungime de 26,35 km; de-a lungul traseului va fi amenajat un nod rutier la km. 24+525 si vor fi construite sau finalizate 19 poduri, pasaje si viaducte; durata de realizare a acestei autostrazi este de 24 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor. Castigatorul a ofertat o perioada de garantie a lucrarilor de 10 ani.

Lotul 2 – Subsectiunea: Chiribis – Biharia :
castigatorul contractului este Asocierea TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL; valoare: 326.515.056,68 Lei fara TVA, echivalentul a 68,3 milioane Euro fara TVA; reprezinta proiectarea si executia tronsonului de autostrada mai sus mentionat, in lungime de 28,55 km; de-a lungul traseului vor fi construite sau finalizate 18 poduri, pasaje si viaducte; durata de realizare a acestei autostrazi este de 24 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare si 18 luni pentru executia lucrarilor. Castigatorul a ofertat o perioada de garantie a lucrarilor de 10 ani.