Reconstituiri spectaculoase de bătălii istorice, concerte, meşteşuguri şi jonglerii cu foc, în Cetatea Oradea

Festivalul Medieval aduce, în Cetatea Oradea, în perioada 4-7 iulie, peste 600 de cavaleri, luptători arcaşi şi personaje medievale, însemnând 43 de trupe din 11 ţări, cu reconstituiri spectaculoase de bătălii istorice, concerte cu muzică live, meşteşuguri şi tradiţii şi jonglerii cu foc.

Vor fi prezente in urbea de pe Crisul Repede vedetele festivalurilor medievale: „Les Ecuyers de l’histoire” din Franţa şi „Agentúra Hector” din Slovacia, precum şi „Bayard Medieval Fighting Club” din Rusia, care pregătesc un turnir full contact spectaculos, turniruri şi bătălii cu efecte vizuale şi cascadorii, precum şi demonstraţii de luptă şi un seminar dedicat luptătorilor.

Marea bătălie de anul acesta este intitulată „Războaiele Husite din perioada lui Sigismund de Luxemburg” şi se va desfăşura în două părţi, prima având loc vineri, de la ora 18,00, iar a două, sâmbătă, de la aceeaşi oră. Programul de turniruri, bătălii şi luptele medievale se va desfăşura în Parcul Cetăţii, publicul având posibilitatea să le vizioneze din trei tribune, respectiv prin intermediul transmisiilor live pe ecranele din scena amenajată în curtea interioară.

Începând de vineri, pe scena din interiorul cetăţii, în fiecare seară a festivalului, de la ora 20,00 sau 21,00, vor avea loc concerte susţinute de artişti din ţară şi din străinătate: Rock the Symphony cu Dan Andrei Aldea, Dan Bittman, Cristi Minculescu, Călin Goia, Dan Teodorescu, Flavius Buzilă, Orchestra simfonică Bigg Dimm a Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, 100 Folk Celsius şi Nicu Alifantis &ZAN, Subcarpaţi.

Organizatorii au amenajat pentru copii o zonă specială, cu un parc de distracţii, cei mici având totodată şi posibilitatea să participe la ateliere meşteşugăreşti, pictură pe ceramică sau lemn.