Serviciul de telemedicină de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea e funcțional

Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea se pot consulta, în timp real, cu colegii de la Spitalul Universitar „Kenézy Gyula” din Debrețin printr-un serviciu de telemedicină. Acesta e deja funcțional. Si asta grație unui proiect transfrontalier BIHARMED coordonat de Consiliul Județean Bihor.

Cu banii primiți Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a mai achiziționat un computer tomograf performant, un aparat DEXA pentru stabilirea densităţii osoase, un aparat roentgen cu braţ C, o masă chirurgicală ortopedică, stații de stocare a datelor.

De asemenea, Spitalului de Recuperare din Băile Felix i-a revenit aparatul LOKOMAT, pentru recuperarea pacienţilor cu afecţiuni locomotorii severe, iar Spitalul Universitar „Kenézy Gyula” din Debrețin a construit o clădire dedicată și a achiziționat aparatura performantă necesară pentru a realiza investigațiile cu rezonanță magnetică (RMN).

Valoarea totală a proiectului în care Consiliul Județean Bihor este lider, este de 2,1 milioane de euro, din care peste 700 de mii euro au revenit Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.