Simpozioane științifice internaționale la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea

Facultatea de Protecția Mediului, din cadrul Universității din Oradea, organizează, în perioada 9 – 10 noiembrie 2018, două simpozioane internaţionale: „Factori de risc pentru mediul înconjurător și siguranța alimentară” (Risk Factors for Environment and Food Safety) aflat la a XI-a ediție şi „Resurse naturale și dezvoltare durabilă” (Natural Resources and Sustainable Development) aflat la a XVI-a ediție. Deschiderea oficială a manifestarii are loc vineri, 9 noiembrie, la ora 10, la Hotelul Continental din Oradea.

În cadrul celor două simpozioane vor fi prezentate rezultatele recente ale cercetărilor științifice realizate de cadrele didactice și de studenții doctoranzi și promovarea activităților științifice.
Cu această ocazie, în acest an, se va decerna o diplomă de excelenţă pentru colaborarea academică dintre Universitatea din Oradea, Facultatea de Protecția Mediului și Universitatea din Szeged, Facultatea de Inginerie şi o diplomă de excelenţă pentru colaborarea academică cu Universitatea din Debrecen, Facultatea de Agricultură.

Pentru prezentarea în plenul simpozioanelor au fost selectate şase lucrări științifice. Prima va fi prezentată de către Sonea Nicolae Călin de la Direcția de Sănătate Publică Bihor, după care vor urma lucrări științifice ale cadrelor didactice din cele cinci departamente ale Facultății de Protecția Mediului: Agricultură și Horticultură (conf. univ. dr. Cristian Domuța); Ingineria Mediului (prof.univ.dr. Sabău Nicu Cornel, Aurelia Oneț și colab.); Silvicultură (şef lucr.univ.dr. Călin Dubău); Ingineria Produselor Alimentare (şef lucr.univ.dr. Adriana Chiș); Zootehnie și Agroturism (şef lucr.univ.dr. Ioana Chebeleu).