Termoficare Oradea, pe lista marilor consumatori cărora li se vor putea tăia gazele în caz de criză. Nu se va întrerupe căldura

Ministerul Energiei a elaborat planuri de urgenţă pentru garantarea furnizării de gaze pe timpul iernii.

În situaţii de criză autorităţile pot dispune următoarele măsuri: utilizarea combustibililor alternativi; furnizorii care nu au încheiate contracte cu clienţi protejaţi vor pune la dispoziţia furnizorilor care au în portofoliu clienţi protejaţi şi/sau clienţilor protejaţi cantităţile de gaze naturale necesare acoperirii consumului acestora; măsuri privind identificarea clienţilor întreruptibili de siguranţă şi utilizarea acestora în situaţii de criză, nivel de urgenţă.

Printre clientii întreruptibili de siguranţă se numara si Termoficare Oradea alaturi de Colterm CET Centru Timişoara, Dacia Mioveni, CECC Brazi, SPEE Iernut, Azomureş Târgu-Mureş, Chemas Slobozia, Viromet Victoria, Electrocentrale Galaţi, Electrocentrale Bucureşti, Termoficare Oradea, Electrocentrale Constanţa.

CET-urile din această listă care produc energie termică pentru sisteme centralizate municipale de încălzire a populației pot funcționa și cu combustibil alternativ. De altfel, legislația în vigoare prevede că CET-urile care produc pentru populație și nu pot funcționa decât cu gaze naturale fac parte din categoria clienților protejați și nu li se poate întrerupe furnizarea gazelor în nici o situație.

Distribuie informația
Alte știri