Tirul cu arcul, din nou o atracţie la Festivalul Medieval al Cetăţii

Numărul celor care s-au aşezat în weekend la coadă, să tragă cu arcul, a crescut cu 30% faţă de anul trecut. Astfel, după entuziasmul şi închesuiala de la atelierele interactive organizate de Clubul Sportiv Redpoint, tirul cu arcul se dovedeşte încă o dată a fi una dintre principalele atracţii ale Festivalului Medieval al Cetăţii Oradea, alături de cavaleri, domniţe şi menestreli.

Marea majoritate a celor care au încercat şi au şi reuşit să-şi verifice abilităţile de ţintaş au fost copii, dar nici adulţii nu s-au lăsat mai prejos. „Dom’ le, io am făcut armata, asta-i clar că ştiu să ţintesc. Cu puşca. Acuma, cu arcu a mers mai puţin bine, da’ mă mai antrenez”, este hotărât dl. Mihai din Beiuş, sosit la Oradea special pentru Festivalul Medieval al Cetăţii. Majoritatea voluntarilor festivalului au tras cu arcul, fiind extrem de încântaţi când nimereau ţinta, de asemenea şi foarte mulţi reenacteri au încercat această activitate.

Numărul record de participanţi din acest an a fost anticipat de echipele de organizatori şi voluntari ai Clubului Sportiv Redpoint Oradea şi Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor atunci când au instalat logistica necesară (panouri profesionale, ţinte, arcuri şi săgeţi de antrenament) lângă poarta de Est a Cetăţii Oradea. „Cererea a fost atît de mare încît, ştiind de anul trecut că nici lăsarea întunericului nu-i opreşte pe orădeni şi turişti să vrea să încerce această activitate inedită, ne-am cumpărat două reflectoare şi am continuat atelierele interactive de tir cu arcul pînă aproape de miezul nopţii”, spune Teodora Vari, din echipa clubului. Astfel, încă de joi, nici bine n-au apucat să instaleze atelierele, că doritorii de tras cu arcul s-au şi aşezat la coadă. Copiii şi tinerii au fost cei mai atraşi de arcuri şi săgeţi: „Cred că cel mai important lucru la această activitate este că este organizată de profesionişti. Sunt şi foarte buni comunicatori aceşti oameni”, spune Ştefania, din Oradea.

Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea este singurul din Bihor axat pe performanţă în tirul cu arcul, iar Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul este unica de acest fel dn România care organizează anual un campionat judeţean de tir cu arcul. Festivalul Medieval al Cetăţii este una dintre manifestările extraordinare cu care tirul cu arcul orădean este în perfectă simbioză.