Unul dintre cei mai talentaţi violonişti ai lumii vine la Oradea

Considerat unul dintre cei mai talentaţi violonişti ai generaţiei tinere, Roman Kim va concerta, sâmbătă, de la ora 19, la Oradea, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul turneului „Passion without Borders” care mai cuprinde oraşe precum Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca şi Braşov. În program au fost incluse lucrările „Il trillo del diavolo” de Tartini, „Violin concertos” de Bach, „Divertimento in F” de Mozart şi, în fine, „Brindisi” de Verdi, însă interpretată într-o versiune proprie concepută de violonist.

Tânărul violonist nu se remarcă doar prin virtuozitatea sa, ci şi prin stilul unic de a susţine concerte. El cântă purtând nişte ochelari prismatici, proiectaţi chiar de el, care creează o distorsiune menită să-i permită să îşi urmărească şi să îşi coordoneze mai bine mişcările mâinii stângi. „Ca solist, Kim este apreciat de critici pentru energia explozivă a sunetului său, virtuozitatea sa incredibilă, tehnica fără cusur şi frumuseţea pură a tonului”, au transmis organizatorii.

Biletele la concertul său din Oradea, care încheie turneul transilvănean intitulat „Passion without Borders”, sunt disponibile pe eventbook.ro şi biletmaster.ro şi costă 50 sau 60 lei, în funcţie de locul în sală. Artistul va fi acompaniat de Orchestra de Cameră a Filarmonicii de Stat Oradea, „Camerata Michael Haydn”, sub bagheta dirijorului Brian Liao.