1 aprilie, ultima zi în care plata online integrală a impozitelor pe 2024, aduce orădenilor bonificația de 10%

Mai sunt doar șapte zile pe durata cărora orădenii care plătesc integral impozitele pe anul 2024 online beneficiază de bonificația de 10%, ultima zi în care aceasta se acordă fiind 1 aprilie.

Poți economisi timp și bani, plătindu-ți impozitul în doar câteva secunde, sau poți să faci un drum până în centru și să stai la coadă, la ghișeu. Alegerea îți aparține!

Menționăm că bonificația de 10% se acordă persoanelor fizice pentru plata integrală (pe tot anul 2024) a impozitelor pe clădire, teren și/sau auto datorate către bugetul local pentru anul în curs.

Termenul inițial de plată era 31 martie, însă având în vedere că această dată cade într-o zi nelucrătoare (duminica), termenul limită va fi 1 aprilie 2024 (luni).

Campania primăriei din acest an se numește „În 2024, Online câștigi mai mult decât Dublu”, tocmai pentru că bonificația pentru cetățenii care plătesc online a crescut de la 8% la 10% (procentul maxim permis de lege), față de cei care aleg plata la ghișee (chiar și POS), CEC, Poștă etc., care primesc o bonificație de numai 4%.

Plata online a taxelor și impozitelor este simplă și rapidă, fără user și parolă, pe site-ul www.oradea.ro (secțiunea Fă o plată – Ghișeul online) sau cu ajutorul aplicației MobilePay (link Google Play).

Bonificațiile fiscale pentru persoanele juridice care plătesc cu anticipație (până la data de 1 aprilie inclusiv) impozitele locale datorate pentru întregul an sunt de: 8% în cazul achitării online prin intermediul site-urilor www.oradea.ro, www.ghiseul.ro și aplicația „Plata Impozite MobilePay” și de 4% pentru plata prin casierie, poștă, C.E.C., prin P.O.S., ordin de plată, internet banking.

În plus, persoanele fizice și juridice care își plătesc integral impozitul online până la 1 aprilie vor participa la tombola campaniei „În 2024, Online câștigi mai mult decât Dublu”, putând câștiga un voucher ce oferă o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea pentru 2 adulți și 2 copii sub 18 ani (voucher valabil până la sfârșitul anului).

Distribuie informația
Alte știri