1 aprilie, Ziua Pacalelilor. De ce nimeni nu are voie sa se supere in aceasta zi

Celebrarea Zilei Pacalelilor isi are originile in Franta, in secolul al XVI-lea, cand a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a raspandit incet iar cei care continuau sa sarbatoreasca anul nou de 1 aprilie era considerati „pacalitii de 1 aprilie”. Timp de 200 de ani, practica farselor de 1aprilie, Ziua pacalelilor, s-a raspandit in Anglia si in Statele Unite.

Toate farsele trebuie sa fie facute pana la ora pranzului. Orice farsa facuta dupa aceasta ora va aduce ghinion farsorului. Cei care nu raspund cu zambetul pe buze unei farse facute, astazi, vor fi urmariti de ghinion tot anul.

Se spune ca barbatii pacaliti de o femeie frumoasa de Ziua Pacalelilor vor ajunge sa o ia de nevasta, sau, daca barbatul este casatorit, cei doi vor ramane prieteni foarte buni. Si se mai spune ceva. Indragostitii nu ar trebui sa se casatoreasca pe 1 aprilie, pentru ca mariajul nu va functiona, ori pentru ca femeia va fi „cocosul” in familie.

 

Alte știri