1 iunie in Oradea – Ce pot face copiii azi in oras

Astazi , de ziua lor, cei mai mici dintre orădeni sunt invitaţi la muzee, in Parcul Balcescu, la o intalnire cu jucariile vorbarete şi la o premiere OTL.
Ei pot vizita gratuit Turnul Primăriei şi Casa Darvas La Roche de pe str. Iosif Vulcan nr. 11.
Si asta pana la ora 19:00.

In Parcul Bălcescu e animatie pana spre seara. Se desfasoara concerte și concursuri pentru copii .

Cei mici sunt asteptati cu daruri si in cladirea Eurocenter, situata pe strada Sucevei nr 14, între orele 16.30-19.30 . Părinții, bunicii dar in primul rand copiii vor avea ocazia să cunoască jucariile vorbarete(materialele educaționale concepute de specialisti).

De la ora 18:00, în bucla de la Pod CFR, vor fi premiaţi elevii de la şcolile din Bihor care au participat la concursul de desene „Prietenul meu, Tramvaiul”. Aflat la a treia ediţie, proiectul este iniţiativa OTL SA, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
Anual, unul dintre tramvaiele oradene este redecorat cu un autocolant care conţine desenele desemnate câştigătoare în urma selecţiilor care au avut loc.

In fiecare an, pe 1 Iunie se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria. A fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920.

Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie, a intrat în istorie, ca avînd începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. Astazi, e momentul în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere.

Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar şi că, toate fetitele si baietii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.
Dacă mulţi copii se distreaza şi sarbatoresc alături de cei dragi, fiind poate mai răsfăţaţi, acum, decât în alte zile, este bine de ştiut că există şi copii care nu au puterea să zâmbească, aceştia trăind o viaţă prea dură pentru vârsta lor

1iunie

Distribuie informația
Alte știri