1 Iunie, sărbătorit în avans de Asociația Pro Bambini

A XVI-a ediție a Festivalului Copiilor, organizat de Asociația Pro Bambini din Oradea, s-a derulat joi, 30 mai 2024, la Liceul de Arte din Oradea.

„Festivalul copiilor, ediția cu numărul 16, are trei componente: un spectacol cultural artistic susținut de copii de la școli și licee din Oradea și județul Bihor, un concurs național de creații artistice, intitulat «Visul meu de copil», și o acțiune de distribuire de alimente, dulciuri și jucării pentru copii novoiași, susținuți de Asociația Pro Bambini”, a spus Crina Dobocan, președintele Asociației Pro Bambini din Oradea.

243 de copii i-au condus pe spectatorii prezenți într-o lume a inocenței și a poveștilor și i-au făcut să se îmbogățească sufletește prin melodiile și dansurile lor vesele și pline de dragoste. Pe scena Liceului de Arte au urcat întâi copii de la liceul gazdă, dar și de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, GPP nr. 45,  Școala Gimnazială „Dacia” Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Liceul Ortodox „Ep. Roman Ciorogariu”, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, Școala Gimnazială nr. 1 Hidișelul de Sus,

În deschidere, copiii au fost felicitați de prof. Mihaela Bondor și prof. Nagy Gabriella, directorul, respectiv directorul adjunct al Liceului de Arte din Oradea, prof. Claudia Peter, șefa catedrei de Artă Plastică a Liceului de Arte, de prof. Valeria Bunica, director executiv al Asociației Pro Bambini și de prof. Stela Tăut, directorul de proiecte și programe al Asociației Pro Bambini din Oradea

 Cei care au „spart gheața” au copiii de la Corul Agelicus al clasei a II-a a Liceului de Arte (clasa prof. Valeria Bunica, coord. prof. Fanya Roxana, Ionoi Alexandra și Cioară Ioana) cu piesa „Ziua celor mici”.

Spre final, grupul de trompetiști al Liceului de Arte (prof. coord. Vura Janos), Trupa „Suliband” (Liceul de Arte – coord. Lukacsa Anamaria, Nagy Gabriella, Kasa Tamas), Ansamblul de Percuție a Liceului de Arte și Alexandra Berindei de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” (coord. Mihai Jula și Marius Marcu) au  prezentat momente muzicale excelente.

Pata de culoare a spectacolului au fost copiii de la Liceul Tehnologic „Petofi Sandor” din Săcuieni care au prezentat dansuri populare maghiare.

Spectacolul a fost prezentat de elevii Maia Ciupeiu și Dragoș Ungur de la Liceul de Arte și Bianca Marian de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”.

„Am dorit să facem din Festivalul copiilor o clipă de neuitat pentru copii, iar zâmbetul şi bucuria acestui eveniment să îi facă mai fericiți”, a spus prof. Valeria Bunica, managerul ediției din acest an.

Totodată, concursul de creație artistică s-a adresat copiilor din toată țara. Peste 170 de lucrări au fost premiate.

„Ca în fiecare ediție, în cadrul spectacolului cultural-artistic dăm prilejul copiilor talentați să facă cunoștință cu atmosfera specifică spectacolelor în calitate de artiști. Pentru unii dintre ei, aceasta este chiar prima experiență de acest gen și astfel au ocazia să se lanseze. Spectacolul este și un prilej de socializare între copii, părinți și cadrele didactice. Scopul principal al festivalului este oferirea unui cadru adecvat de manifestare şi promovare a talentelor copiilor. Totodată, ne dorim cultivarea laturei artistice a copiilor și crearea unor legături de prietenie între copii din instituții școlare diferite, respectiv promovarea multiculturalității și a spiritului interetnic”, a precizat Crina Dobocan, președintele Pro Bambini.  

Distribuie informația
Alte știri