1 mai: Covid-19 în Bihor. 144 de persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea

Astăzi, 1 mai, ora 08:30, în județul Bihor sunt: 273 persoane aflate în carantină; 144 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea; 456 persoane internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea (hotel Ceres din 1 Mai);
51 persoane vindecate (cumulat)

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 30 aprilie, ora 08.00 – 1 mai, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

Polițiștii bihoreni au verificat 421 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 7 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 4 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 471 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de ordine publică specifice pe timpul instituirii carantinei în colonia de rromi din Vadu Crișului, în care au fost implicate următoarele efective: 7 jandarmi. 2 autoturisme și 1 câine (OPA). De asemenea, echipajele de jandarmi au însoțit 6 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 4 centre de carantină active. În aceste misiuni au fost implicate 108 cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 38 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 6 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, pompierii militari din cadrul ISU „Crișana” au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș, precum și alte 5 misiuni conexe. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În aceste misiuni au fost implicate 36 de cadre ISU Crișana.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale în valoare de 179.000 lei și au fost întocmite 2 dosare penale, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv pentru uz de fals.

Alte știri