10.000 de euro pentru avocaţii care să apere judeţul împotriva Selina

Incapabili să apere interesele Consiliului Judeţean Bihor, juriştii acestei instituţii vor fi înlocuiţi cu avocaţi în procesul cu Selina.

Sub oblăduirea secretarului judeţului, Carmen Soltănel, juriştii Serviciului Juridic Contencioas a CJ Bihor vor fi înlocuiţi cu avocaţi în procesul intentat Selinei. Consilierii judeţeni bihoreni au votat, marţi, 22 martie 2016, achiziția unor servicii avocațiale în valoare de 10.000 de euro pentru a apăra interesele județului în procesul cu Selina.

CJ Bihor a promovat în instanță o acțiune în contradictoriu cu S.C. Selina S.R.L. având ca obiect rezoluțiunea contractelor de vânzare – cumpărare și restituirea terenurilor de pe Calea Aradului și Universității. Firma Selina a fost chemată în judecată după ce Curtea de Conturi a constat că nu și-a respectat angajamentele contractuale privind construcția de apartamente pe terenurile cumpărate de la CJ Bihor. Mai mult, fostul președinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss și patronul Selina, Beniamin Rus, au intrat în vizorul DNA privind această tranzacţie, fiind anchetați în acest caz. Valoarea prejudiciului estimat de procurori se ridică la peste 7,8 milioane euro.
Pentu a recupera acest prejudiciu şi a recâştiga terenurile vândute, aleşii judeţeni vor apela la serviciile unor avocaţi, astfel se vor cheltui din bugetul local alți 10.000 de euro. Astfel consilierii județeni bihoreni au votat, în unanimitate, demararea procedurilor de achiziție a unor servicii avocațiale pentru apărarea CJ Bihor în procesul cu Selina.

Distribuie informația
Alte știri