10.000 de vouchere pentru alimente au fost blocate

O parte dintre beneficiarii tichetelor sociale pe care le primesc românii cu venituri mici de la stat s-au trezit cu cardurile blocate pentru că au cumpărat produse nepermise sau din cauza unor tentative de fraudă. 

Nu mai puțin de 10.000 de beneficiari ai voucherelor pentru alimente le au blocate în acest moment, fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identitate a beneficiarilor de vouchere. 

Spre exemplu, o femeie a cumpărat detergenți și o pungă de mâncare pentru un câine și i-a fost blocat cardul social pentru alimente.  Alții au luat produse de curățenie.

Beneficiarii ajutorului guvernamental pot cumpăra din acești bani ulei, făină, zahăr, legume, carne, lactate, cu condiția ca produsele achiziționate să se încadreze în categoria celor alimentare, așa cum este prevăzut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. 

Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de două ori.

Distribuie informația
Alte știri