10 ani cu Ilie Bolojan. Astazi se implineste un deceniu de cand actualul primar a preluat administrarea municipiului Oradea

In 18 iunie 2008, Ilie Bolojan a depus juramantul, o data cu preluarea functiei de primar al municipiului Oradea, in urma alegerilor castigate din primul tur, cu 50,3% din voturi. Astazi, edilul a considerat ca e un bun moment de bilant.

„Am considerat ca trebuie sa le multumesc celor cu care am colaborat in acesti 10 ani si sa facem o trecere in revista a proiectelor derulate. Lucrurile bune nu puteau fi terminate fara colegii din Primarie”, a declarat Bolojan intr-o conferinta de presa la care au participat fostul viceprimar Gheorghe Carp si actualul secund al primarului, Mircea Malan.

Nu inseamna ca toate lucrurile au fost perfecte, recunoaste primarul, dar una peste alta, astazi orasul Oradea este intr-o stare mai buna si directia in care merge orasul le va asigura cetatenilor conditii mai bune in viitor, promite Ilie Bolojan.

„Ani de zile, jumatate din veniturile orasului erau constituite din impozitele si taxele celor care muncesc in oras, din impozitele pe salarii, fara aceste venituri, fara munca celor care investesc si lucreaza aici nu am fi putut face mare lucru”, a precizat edilul

Potrivit acestuia, in 2008, Oradea era orasul, din vestul tarii, cel mai putin industrializat, insa parcurile industriale au schimbat fata municipului. Astazi avem peste 96 de mii de locuri de munca, mai multe parcuri industriale si centura pe 4 benzi, CET-ul a fost reabilitat, nu mai polueaza si mare parte din magistralele principale au fost inlocuite.

In sanatate, in urma preluarii spitalelor, au fost realizate progrese importante cu sprijinul ministrilor Cseke si Ritli, carora edilul le-a multumit public. Astazi spitalele sunt intr-o stare mult mai buna decat in alte judete. In Spitalul Municipal si Judetean au fost facute investitii de aproximativ 7 milioane de euro din surse proprii iar in Educatie, pentru prima data dupa Revolutie s-au construit scoli noi in Oradea iar in celelalte s-au imbunatatit conditiile.

Autoritatile sustin ca investitiile vor continua si in urmatorii ani. Printre ele si doua proiecte considerate esecuri chiar si de actuala conducere a orasului: Dealul Ciuperca respectiv parcarea subterana de pe strada Independentei. Doar cine nu munceste nu greseste se apara primarul. „E foarte putin probabil sa faci multe proiecte si toate sa iasa perfect”, a mentionat Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri