10 asociații de proprietari din Oradea vor testa un program informatic pilot. 1300 de proprietari vor putea plati intretinerea, pe internet

Proiectul, initiat de adminstratia locala, isi propune sa îmbunăteasca relaţiile dintre orădenii care locuiesc la bloc, conducerea proprie a asociaţiilor de proprietari, Primărie şi furnizorii de servicii publice, în special Termoficare, RER, Compania de Apă și Poliţia Locală. Programul informatic va fi testat, gratuit, timp de 6 luni de catre 10 asociaţii de pe raza orasului, iar plata întreţinerii se va putea face şi online.

Peste 1300 de apartamente sunt incluse in proiect.

Programul debitează automat împărţirea cheltuielilor pe fiecare apartament iar facturile pe care le emit furnizorii de servicii publice sunt încărcate automat în acest program, astfel încât locatarul va şti în fiecare moment când s-a emis factura, care este valoarea ei, care este data scadenţei precum și momentul în care factura se plăteşte.

In plus, cetăţenii vor putea face sesizări sau propuneri prin e-mail sau prin SMS. Dupa ce programul informatic va fi testat, Primaria oradeana isi propune sa-l achizitioneze urmând să fie pus gratuit la dispoziția celor 812 asociații de proprietari.

Distribuie informația
Alte știri