10 iunie, eclipsă parțială de soare, vizibilă în Crişana! Sfatul medicilor oftalmologi

În România, singurul fenomen astronomic notabil care se va putea vedea va fi eclipsa inelară de Soare. din 10 iunie, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Fenomenul a fost anunțat de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” într-o postare pe Facebook.

„Noi vă informăm doar despre fenomenele astronomice vizibile din ţara noastră, iar unul destul de spectaculos se va produce pe 10 iunie, la ora 13,00. Este vorba de o eclipsă parţială de Soare, cu acoperire foarte mică a discului solar. Eclipsa nu se vede din toată ţara”, precizează sursa citată.

Conform unei imagini ataşate postării, eclipsa va fi vizibilă în Transilvania, în Banat, Crisana şi în mare parte din Moldova.

Medicii oftalmologi sunt fermi în ceea ce privește protecția ochilor în timpul eclipsei: NU trebuie să privim cu ochiul liber, sau prin tot felul de dispozitive improvizate către soare. Nici măcar ochelarii de soare nu ne pot proteja. Pentru a admira fenomenul astral, este obligatoriu să folosim ochelari cu filtre speciale pentru acest lucru.

Distribuie informația
Alte știri