10 octombrie: Ziua Mondială a Sănătăţii Mentale. Peste 40.000 de adolescenţi se sinucid în fiecare an în lume

Ziua Mondială a Sănătății Mintale este marcată în fiecare an la 10 octombrie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la sănătatea mintală în întreaga lume și pentru a creşte eforturile de sprijinire a celor care se confruntă cu această problemă. În fiecare an, începând din 2013, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a organizat o campanie globală pentru Ziua Mondială a Sănătății Mintale.

„Să facem din îngrijirea sănătății mentale o prioritate globală!” este tema din acest an a Zilei Mondiale a Sănătăţii Mentale.

În cadrul Organizației Națiunilor Unite, în fiecare an, în luna octombrie, sunt organizate evenimente și activități pentru a promova importanța sănătății mintale și a bunăstării personalului nostru.

UNICEF a publicat un raport despre sănătatea mentală a copiilor pe plan global, cu prilejul unei conferinţe internaţionale organizată la Paris şi intitulată „Mind Our Rights, Now!”. La nivel mondial, „mai mult de un adolescent din şapte cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani trăieşte cu o tulburare mintală diagnosticată” şi „aproape 46.000 de adolescenţi se sinucid în fiecare an, ceea ce constituie una dintre principalele cinci cauze de deces pentru această categorie de vârstă”, potrivit UNICEF.

Potrivit raportului, „doar 2% din bugetele publice alocate sănătăţii sunt destinate domeniului sănătăţii mintale pe plan global”.

Distribuie informația

CASĂ DE VÂNZARE ÎN BIHOR

 

Alte știri