100 de amenzi aplicate în ultimele 48 de ore pentru nerespectarea măsurilor în contextul pandemiei de COVID-19, în Bihor. Comunicat

Foto: arhiva
Distribuie pentru prietenii tăi:

În perioada 22 – 23 august a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 193 de societăți comerciale.

În urma acțiunilor punctuale, desfășurate la sfârşit de săptămână, au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 83.325 de lei.

Astfel, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, unor societăţi comerciale identificate că nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru organizarea în spaţiul public / privat / închis a unor activităţi pentru care au fost instituite interdicţii / restricţii.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenţionale, din care 11 cu amendă în valoare totală de 5.500 de lei şi 20 cu avertisment.

De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 34.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

9 sancțiuni cu avertisment au fost aplicate pentru încălacrea prevederilor Legii nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, iar o sancţiune cu amendă în valoare de 500 de lei a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Echipajele prezente în teren au aplicat 15 sancțiuni cu amenzi în valoare de 9.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Alte 33 sancţiuni cu amenzi în valoare de 11.425 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate în cele două zile, au fost angrenați 266 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 196 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 35 de  jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 20 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 4 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 6 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 3 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri