„101 chipuri ale suferinței în Bihorul carceral comunist”, o carte cât o lume a durerii, purtând semnătura Cristinei Liana Pușcaș

Cristina Liana Pușcaș ne propune „101 chipuri ale suferinței în Bihorul carceral comunist”, o carte cât o lume a durerii, a suferințelor celor care au îndurat carcera în timpuri a căror amintire ne îndeamnă la reflecție, la a privi spre trecut cu ochii minții și ai sufletului.

Volumul a apărut recent la Editura Ratio et Revelatio. El include 101 chipuri memorabile, precum cele ale episcopului Valeriu Frențiu, ale părintelui  Ioan Bordașiu sau Gabriel Țepelea, dar și ale unora despre care se știau mai puține aspecte: intelectuali, doctori, avocați, elevi, studenți, contabili, toți aflați într-o copleșitoare retrăire a unui trecut teribil, pe care nu e drept să îl uităm sau, așa cum se intitulează seria de filme documentare, „uitarea înseamnă o nouă condamnare”. Și asta în urma unei munci extrem de laborioase prin care istoria ne este adusă în realitate, dar și cu prețul suferinței extreme înmagazinate de autor.

Editura Ratio et Revelatio ne propune această dureros de impresionantă lucrare mulțumindu-i Cristinei Pușcaș, cea care și-a făcut o adevărată profesiune de credință în a evoca timpurile din istoria mai recentă, timpuri care ne dor dar pe care suntem datori să le recuperăm.

Alte știri