108 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, în ultimele 24 de ore

Un număr de 108 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipelor de salvamontişti au fost primite, în ultimele 24 de ore, atât prin Dispeceratul Salvamont, cât şi la 112. Reprezentanţii Salvamont spun că a fost un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. Cele mai multe apeluri, 14, au fost pentru Salvamont Municipiul Braşov. Două apeluri au avut si cei de la Salvamont Bihor.

După ce salvamontiştii au acordat primul ajutor, au stabilizat victimele şi le-au transportat de la locul evenimentului, 76 dintre aceste cazuri au fost trimise la spitale cu ambulanţele SAJ, SMURD şi Salvamont. În celelalte cazuri, considerate mai uşoare, victimele au fost îndrumate către spital, pentru control suplimentar, cu maşinile aparţinătorilor.

Salvamont precizează că s-au mai primit şi 38 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

Peste 500 de salvamontişti vor fi la datorie şi în aceste zile, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, în zonele alpine şi în cabinetele medicale din cele peste 90 de baze şi posturi Salvamont, având în vedere că este weekend, final de concedii şi vacanta şcolară, iar numărul turiştilor pe munte este foarte mare.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri