11 aprilie: Ziua animalelor de companie

Ziua animalelor de companie (#PetDay) celebrează bucuria pe care animalele de companie o aduc în viaţa oamenilor pentru că aducerea oamenilor şi a animalelor împreună ajută la transformarea lumii într-un loc mai bun. De la pisici şi iepuraşi până la găini şi câini, pentru majoritatea oamenilor un animal de companie este cel mai bun prieten pe care îl vor avea vreodată!

Nu este o surpriză faptul că cele mai populare animale de companie sunt câinii, urmaţi de pisici! Topul popularităţii continuă cu peştii şi apoi păsările. Lista este completată de hamsteri, gerbili, şoareci, cai şi şerpi, conform site-ului daysoftheyear.com.

Ziua animalelor de companie este sărbătorită din 2006 la iniţiativa americancei Colleen Page, apărătoare a bunăstării animalelor. Ea a creat această sărbătoare pentru a sensibiliza publicul cu privire la animalele aflate în adăposturi şi care aşteaptă un cămin, ideea principală din spatele acestei zile fiind încurajarea adopţiei de animale

Numărul de animale care intră în adăposturi a scăzut semnificativ de-a lungul anilor, iar Page speră că poate continua să scadă odată cu celebrarea Zilei animalelor de companie, în care oamenii sunt încurajaţi în plus să îşi iubească animalele de companie, să le răsfeţe şi să facă voluntariat la adăposturile locale de animale, notează Agerpres.

Distribuie informația
Alte știri