11 februarie, Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112

În fiecare an, în data de 11 februarie se sărbătorește Ziua Europeană a Numărului Unic 112.

112 este numărul unic pentru apeluri de urgență disponibil gratuit la nivelul întregii țări, ce poate fi apelat din toate rețelele de telefonie fixă sau mobilă, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Numărul unic 112 trebuie folosit atunci când este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul, fiind necesară intervenția imediată a echipajelor medicale, pompierilor, poliţiei și jandarmilor. Preluarea apelului se efectuează de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale care, în funcţie de specificul acestuia, îl redirecţionează către serviciile specializate de intervenţie.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” are capacitatea de a recepţiona toate apelurile primite, 24 ore pe zi, de a transmite urgent orice informaţie necesară gestionării situațiilor de urgență şi de a coordona toate misiunile din zona de competenţă a ISU BH. În cazul în care evenimentul sesizat prin Sistemul Unic 112 este şi de competenţa altor servicii de intervenţie, apelul se preia concomitent şi de către acestea, în sistem tip conferinţă, fără a fi nevoie de alte apeluri suplimentare.

Alte știri