110 fețe zâmbitoare de copii, clovni, ouă de ciocolată, pizza – ingredientele unei zile perfecte / Kiwanieni și italieni pentru copii, de Paști

Fețișoare zâmbitoare de copii, clovni, muzică, ouă de ciocolată, pizza. Așa s-ar putea sintetiza pe scurt reușita unui eveniment caritabil de Paști, organizat recent de clubul Kiwanis Art Oradea (KAO) în parteneriat cu Asociația Italiani in Bihor. Desfășurat în spațiul primitor al Orășelului Copiilor, manifestarea a adunat peste 100 de copilași și tineri cu CES din oraș.

Sălile și culoarele de la etajul Orășelului Copiilor au devenit miercuri după-masa neîncăpătoare. “Copiii, stol de grauri gălăgioși, cum e firesc, alergau de la un grup de clovni la altul, vroind să învețe diverse trucuri și să se antreneze în dans, povestește Giuseppe Totti, președintele Asociației Italiani in Bihor. Mulțumim echipei de Clovni de la Caritas Eparhial pentru atmosfera și magia create”.

Bunătăți și artă

Un grup de fetițe foarte talentate și pasionate de muzica ușoară a reușit să-i țină pe câțiva din cei 110 copii pe scaune, pentru scurtă vreme. “Mulțumim profesorului Ovidiu Lazăr de la Enjoy Music pentru prestația impresionantă a lui Lorelai Paltin, Hanna Herczegh, Cristina Felappi, Paula Popa, asistate și îndrumate de Roxana Mureșan, de pr. Paul Popa și profesorului Andrei Cozma care a asigurat sonorizarea momentului muzical. Buburuzele Casandra Șufană și Ariana Marincaș ne-au cucerit cu melodiile lor care ne-au introdus în universul fascinant al copilăriei. Ii multumim pentru colaborarea la reusita momentului muzical profesoarei Cora Jecu Georgiana, de la Gioia Vox Art” a adăugat Iuliana Păcurar, kiwanianiana care a unit cele două asociații la acest eveniment.

Gustările sărate și dulci oferite de partenerii italieni, pizza, băuturile dulci au asigurat reîncărcarea cu energie a micuților proveniți de la Centrul de Zi al Direcției de Asistență Socială Oradea (DASO), copiilor ucraineni și tinerilor de la Asociația Down Oradea.

“Mulțumim DASO pentru colaborare și Mariei Ardelean pentru ajutorul prețios în organizarea evenimentului. De asemenea, mulțumim profesoarei Maria Odette Bilan și doamnelor de la centrul de zi al Caritas Eparhial, cât și Luciei Ciobanu de la Asociația Down” a mai spus Angela Coita, președinte al KAO.

Elevii au fost foarte bucuroși de primirea ospitalieră, dar și de momentele artistice oferite pentru pizza, dulciuri, ou de ciocolată, breloc, sucuri și alte snacksuri. “Copiii au resimțit căldură prietenoasă a organizatorilor, au socializat cu alți copii și au participat în jocuri interactive puse la dispoziție de organizatori. Aceste momente vor rămâne încrustate în sufletele inocente ale copiilor, care sunt nevoiți să-și petreacă sarbatorile departe de casele lor” a spus vădit impresionată, profesoara Odette Bilan, ce a însoțit grupul de copii ucrainieni de la Liceul Betel.

Deși, din fericire, nu a fost cazul să intervină, pe toată durata evenimentului două studente în Medicină, voluntare ale Crucii Roșii Bihor, au fost pregătite să acorde ajutor în caz de nevoie.

Organizatorii, Italiani in Bihor și Kiwanis Art Oradea, mulțumesc partenerilor și invitaților acțiunii caritabile: DASO, Caritas Eparhial, Kiwanis Aktion Club Down Oradea, Centrului de zi Betel, Crucii Roșii Oradea, Firmei Giorgio Mare și restaurantului Corsarul, Enjoy Music și Gioia Vox Art.

Distribuie informația
Alte știri